latinica  ћирилица
08/07/2020 |  15:43 | Аутор: СРНА

Нови Сад: Уведене мјере - посљедњи покушај да се избјегне ванредна ситуација

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да су мјере које је град донио за спречавање ширења вируса корона посљедњи покушај да буде избјегнуто увођење ванредне ситуације.
Скупштина града Нови Сад (фото: nsuzivo.rs) -
Скупштина града Нови Сад (фото: nsuzivo.rs)

- Донесене мјере за спречавање ширења заразе вирусом корона су последњи покушај градских власти да се избјегне увођење ванредне ситуације у граду попут оне уведене у бројним градовима Србије - рекао на Вучевић на конференцији за новинаре Градског штаба за ванредне ситуације поводом епидемиолошке ситуације у Новом Саду.

Он је додао да је кључна мјера у спречавању ширења заразе вирусом корона ограничавање рада угоститељских објеката од 6.00 до 23.00 часа.

- Том мјером нећемо дирати највећи број угоститеља, али ћемо спријечити окупљања у ноћним клубовима у касним сатима, гдје је повећана концентрација људи. Градска инспекција је радила протеклог викенда и највећи број угоститеља је поштовао све мјере - навео је Вучевић.

Он је додао да је друга мјера забрана организовања прослава и других окупљања за више од 50 особа.

- Ова тачка дестимулише окупљања као што су свадбе, крштења, рођендани и даће. Ове мјере су ороченог карактера у зависности од развоја епидемиолошке ситуације у граду, под условом да Влада не донесе неке мере које ће важити за цијелу државу - објаснио је Вучевић.

Он је најавио стриктну примјену свих превентивних мјера у свим установама предшколског образовања и васпитања у граду.

Вучевић је изразио очекивање да ће епидемиолошка ситуација у Новом Саду бити стабилизована за десетак дана.