latinica  ћирилица
08/07/2020 |  14:40 | Аутор: СРНА

ЦИК БиХ: Пријавило се 587 политичких субјеката

Централна изборна комисија БиХ примила је 587 пријава политичких субјеката за овјеру учешћа на локалним изборима 2020. године.
ЦИК БиХ -
ЦИК БиХ

У Комисији наводе да је у петак, 3. јула, у 16.00 часова истекао рок за подношење пријава за овјеру политичких странака, независних кандидата, удружења и група грађана за учешће на локалним изборима.

У ЦИК је стигло 47 пријава независних кандидата /националне мањине/, 20 пријава група грађана, од удружења грађана два, независних кандидата 383 и политичких странака 135.

У овај број нису ушле пријаве пристигле у Централну изборну комисију БиХ поштом, изван рока.

Преглед политичких субјеката који су поднијели пријаву биће доступан јавности на веб страници ЦИК-а, а након што га одобри ова комисија.

Централна изборна комисија ће у складу са раније утврђеним роковима извршити провјере и овјерити пријаве политичких субјеката који испуњавају законом прописане услове, након чега се стичу услови за подношење пријава за овјеру коалиција, односно листи независних кандидата.

- Имајући у виду чињеницу да финансијска средства за организацију и спровођење избора још нису обезбијеђена, Централна изборна комисија БиХ улаже максималне напоре да, у капацитетима којима располаже, изборни процес не буде угрожен и прекинут - истиче се у саопштењу.