latinica  ћирилица
08/07/2020 |  12:32 ⇒ 12:35 | Аутор: СРНА

И у Пријепољу ванредна ситуација

У Пријепољу је данас проглашена ванредна ситуација због погоршања епидемиолошке ситуације и донесен низ мјера ради спречавања ширења вируса корона.
Вирус корона - Фото: СРНА
Вирус коронаФото: СРНА

Продајни и угоститељски објекти ће радити од 7.00 до 22.00 часова уз обавезно ношење маски. Ношење маски обавезно је и у јавном и такси-превозу.

Од почетка епидемије у Пријепољу су забиљежена 33 случаја инфекције новим вирусом, а само за посљедња три дана регистровано је 11 новообољелих.

Пријепоље је 22. локална заједница у Србији у којој је због погоршања епидемиолошке ситуације уведена ванредна ситуација.

Ванредна ситуација је на снази у Ваљеву, Крушевцу, Новој Пазови, Брусу, Чајетини, Богатићу, Владиничином Хану, Лучанима, Београду, Новом Пазару, Тутину, Крагујевцу, Врању, Ивањици, Шапцу, Чачку, Краљеву, Ариљу, Пожеги, Ужицу и Прибоју.

Ванредна ситуација подразумијева предузимање посебних мјере за спречавање ширења вируса корона, а једна од најављених за Београд у којем је, према оцјени струке, најалармантније стање јесте увођење полицијског часа током викенда.