latinica  ћирилица
07/07/2020 |  14:08 | Аутор: ТАНЈУГ

Пуповац: СДСС ће подржати Пленковићеву владу

Предсједник Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милорад Пуповац изјавио је данас да ће та странка подржати нову владу Андреја Пленковића.

О томе је, казао је Пуповац, на Предсједништву странка постигнута веома велика сагласост, а договор је пао за мање од 15 минута.

Рекао је да је овластио троје посланика те странке изабраних у парламент да подрже нову владу.

Пуповац је новинарима након страначког Предсједништва рекао да ће СДС С о будућој влади и томе како ће она изгледати, са премијером разговарати накнадно.

Навео је да су на Предсједништву разговарали и о учешћу у законодавној и извршној власти и спремни су, истакао је Пуповац, да прихвате разговор и о једном и о другом.

Додао је да с тим у вези постоје различите идеје, о којима ће, како је најавио, расправљати са колегама из посланичког клуба мањина и преостала два партнера из ХНС и Реформиста.

Упитан да ли би пристао да буде министар у новој влади, Пуповац је рекао да на то сада не може да одговори.

Поновио је да је и раније било доста прилика у његовој политичкој каријери када је могао бити члан владе, па није.

- О томе ко ће то бити и у ком облику, разговараћемо најприје између себе. Прије него што разговарамо о томе међусобно и са Пленковићем. Јасно је да не желимо да лицитирамо ни са именима, ни са позицијама - рекао је Пуповац и истакао да мањине желе да буду равноправни партнери у влади.

Каже да СДС С изразито цијени чињеницу да је ХДЗ на свом Предсједништву изразио став о учешћу мањина у новој влади.