latinica  ћирилица
06/07/2020 |  14:15 | Аутор: Б92

ЦЕВ објавио термине квалификација за ЕП 2021.

Европска одбојкашка конфедерација (ЦЕВ) објавила је термине квалификација за Европско првенство 2021. године у обје конкуренције.

Умјесто утакмица код куће и на страни, због проблема изазваних вирусом корона, одбојкашице и одбојкаши ће одиграти по два турнира у периоду од максимум 10 дана.

ЕП 2021 у конкуренцији одбојкашица одиграће се од 19. августа до 5. септембра, а градови домаћини ће бити Београд (Србија), Пловдив (Бугарска), Клуж Напока (Румунија) и Задар (Хрватска).

Поред организатора, пласман на ЕП изборило је осам репрезентација са ЕП 2019: Турска, Италија, Пољска, Холандија, Немацка, Русија, Белгија и Азербејџан.

Преосталих 12 репрезентација биће познато послије квалификација, које би требало да се заврше средином јануара, а пласман на ЕП ће изборити по двије првопласиране репрезентације из шест квалификационих група.

Првенство Старог континента за одбојкаше одиграће се у Чешкој, Естонији, Финској и Пољској, гдје ће се одиграти полуфинале и финале, од 2. до 19. септембра.

Пласман на ЕП, поред организатора, изборило је осам селекција са ЕП 2019: Србија, Словенија, Франуцска, Русија, Италија, Украјина, Њемачка и Белгија.

Осталих 12 учесника биће познато послије квалификација, из којих ће пласман на првенство Европе изборити седам побједника група и пет најбољих другопласираних селекција.