X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
06/07/2020 |  08:46 ⇒ 11:00 | Извор: Вечерње новости

Дачић: Грчка би могла да преиначи одлуку о српским туристима

Одлука Грчке о затварању границе за туристе из Србије могла би да буде преиначена приликом неког периодичног разматрања - изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић.
Ивица Дачић (фото:Tanjug/AP) -
Ивица Дачић (фото:Tanjug/AP)

Он је замолио грађане да за сада не крећу на пут ка Грчкој док се не види да ли ће се уведени режим на грчким границама промијенити.

Дачић је додао да се нада да ће приликом следећг разматрања бити узете неке друге чињенице, јер је евидентно да Грччка има интерес да долазе страни туристи.

- Одлука је непријатна и лоша - рекао је Дачић за РТС и додао да неке друге земље без проблема имају отворене границе за грађане Србије.

Министарство спољних послова грчек у недјељу је ријешило да од данас у шест ујутру забрани улазак српским грађанима у ову земљу. Рампа ће бити спуштена, како је саопштила грчка влада, до 15. јула. Разлог је епидемиолошка ситуација у Србији.

Врата Грчке остаће затворена за нове уласке, али путници који су се докопали неке од плажа, моћи ће да заврше свој одмор.

У овом моменту тамо љетује између 10.000 и 15.000 наших људи. Најмање неколико хиљада требало је да отпутује током ове недјеље.