X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
06/07/2020 |  07:49 | Извор: ТАНЈУГ

Стање у Подгорици забрињавајуће - могуће затварање главног града

Члан медицинског штаба и директор дома здравља у Подгорици, Небојша Каварић, данас није искључио могућност затварања главног града Црне Горе.
Подгорица            (Фото: Fotolia/ Ddsign) -
Подгорица (Фото: Fotolia/ Ddsign)

У Подгорици је тренутно активно 118 случајева заразе вирусом корона.

- Епидемиолошка ситуација и раст броја обољелих у Подгорици је забрињавајући. Уколико грађани не буду одговорни и не редукују своје дневне обавезе, предложићемо НКТ увођење додатних мјера за подручје Подгорице - рекао је Каварић.

- То ћемо предложити у циљу спречавања даље ескалације броја обољелих, које би могло да угрози функционалност здравственог система - навео је Каварић, истичући да не искључује и опцију затварања главног града, иако је то у у домену епидемиолошке службе, преносе "Вијести".

Он препоручује да услуге угоститељских објеката грађани треба да користе само у нужној потреби, уз препоруке које важе за све остале објекте затвореног типа, а то су ношење маске, дистанца и прање руку.

У Црној Гори је у посљедња 24 сата забиљежен још 61 случај вируса ковид-19, од којих је највише из Рожаја, саопштио је црногорски Институт за јавно здравље.