latinica  ћирилица
05/07/2020 |  15:12 ⇒ 20:25 | Аутор: СРНА

У понедјељак топло, послије подне пљускови са грмљавином

Сунчано и топло вријеме сутра ће бити у свим крајевима Републике Српске и Федерације БиХ, али ће послије подне постојати услови за пљускове са грмљавином, док се наредних дана очекује мало свјежије вријеме.

Ујутру ће бити претежно сунчано, на југу и истоку промјењиво облачно, гдје су у послијеподневним часовима могући киша и пљускови са грмљавином, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У ноћи на уторак, 7. јул, очекују се падавине у већини предјела и свјежије вријеме.

Јутарња температура ваздуха од 14 до 20, на југу до 22, а највиша од 23 до 29, на сјеверу и југу око 32 степена Целзијусова.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, сјеверних смјерова.

Осјетно свјежије вријеме, уз услове за појаву локалних непогода, очекује се у уторак, 7. јула. Током дана падавине ће слабити, док ће у Херцеговини бити претежно сунчано током цијелог дана.

Јутарња температура ваздуха од девет до 15, на југу око 18, а највиша дневна од 13 до 19, на сјеверозападу око 23, а на југу око 27 степени Целзијусових.

Сунчано и нешто свјежије вријеме за ово доба године биће и у сриједу и четвртак, 8. и 9. јул, када ће јутарња температура ваздуха бити од девет до 18, на југу до 20, а највиша дневна од 20 до 26, на југу и сјеверу око 30 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас у централним и источним крајевима преовладава претежно облачно вријеме, понегдје са пљусковима, док је у осталим крајевима сунчано.

Херцеговина је данас била најтоплија, у Требињу су у 14.00 часова измјерено 34 степена, у Неуму 32, а у Мостару 31.