latinica  ћирилица
05/07/2020 |  13:49 | Аутор: СРНА

"Координациони тим за заразне болести бори се против ДФ-а, а не вируса"

Демократски фронт тврди да је Национални координациони тим за заразне болести формиран да би се борио против те политичке партије, а не вируса корона.
Демократски фронт - ДФ - Фото: Facebook
Демократски фронт - ДФФото: Facebook

Реагујући на саопштење Националног координационог тима које је окривило ДФ да је "угрозио борбу против вируса корона у Црној Гори", те да покушавају да манипулишу неистинама о примањима за рад у том тијелу, из ДФ-а су навели да је помињање плата чланова овог тијела било "толико љековито да су се потпуно разголитили у природној величини своје мизерности и полтронства Милу Ђукановићу".

Они истичу да то није само став ДФ-а и већине грађана, већ стотина и стотина доктора, медицинских сестара и медицинског особља који на првој линији борбе са вирусом, уз мизерне плате од 300 до 500 евра свакодневно ризикују животе, да би се чланови ДПС сликали на конференцијама неуставног Националног координационог тима за заразне болести.

- Позивамо чланове Националног координационог тима за заразне болести да, с обзриом на њихове тврдње да нису примили ни цента од марта, објаве своје платне листе, а исто ће урадити и лидери и посланици ДФ-а, па да упоредимо ко је профитирао за вријеме пандемије, а ко је донирао у борби против вируса корона - наводе из ДФ-а.

Из ове партије тврде да Црна Гора нема лабораторију за "пи-си-ар" тестове, а ако то није тачно позивају Национални координациони тим за заразне болести да пред јавношћу покажу лабораторију за тестове на ковид-19 и како изгледа процедура тестирања.

У ДФ-у тврде и да је "корона све вријеме била у Црној Гори", те да грађани Тутина, Сјенице и Новог Пазара "с правом сумњају да је ковид-19 увезен из Црне Горе за вријеме илегалних прелазака границе ради куповине гардеробе за матурске вечери, свадбе и бајрамске свечаности".