X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
04/07/2020 |  15:48 ⇒ 19:42 | Извор: СРНА

Рајчевић позвао студенте у домовима на максималан опрез

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић позвао је све студенте смјештене у домовима широм Српске да буду максимално опрезни и строго се придржавају препорука Института за јавно здравство у вези са вирусом корона.
Срђан Рајчевић - Фото: Тwitter
Срђан РајчевићФото: Тwitter

Поводом погоршања епидемиолошке ситуације у Српској, Рајчевић је студентима поручио да друштвене контакте сведу на минимум, да избјегавају јавна окупљања, обавезно носе заштитне маске и увијек држе дистанцу приликом извршавања обавеза на факултетима.

- Не смијемо допустите да се угрозе сви напори које смо до сада заједно уложили да обезбиједимо континуитет ове академске године - навео је Рајчевић у саопштењу.

Он је обавезао све директоре и особље студентских центара и домова на строго спровођење кућног реда и свих мјера на спречавању појаве вируса корона у установама студентског стандарда.

- Министарство ће у сарадњи са инспекцијским органима контролисати степен извршења ових обавеза и по евентуално утврђеним неправилностима предузимати законом утврђене мјере - поручио је Рајчевић.

Вирус корона је у посљедња 24 часа потврђен код још 103 особе у Републици Српској.