latinica  ћирилица
04/07/2020 |  14:01 ⇒ 21:16 | Аутор: СРНА

Нешић: Завршетак радова на путу ка Љубињу до 15. новембра (ВИДЕО)

Завршетак радова на путном правцу Требиње-Љубиње очекује се до 15. новембра, односно до почетка зимске сезоне, рекао је данас вршилац дужности директора Путева Републике Српске Ненад Нешић.
Требиње - Нешић, Поповић и Ћурић - Фото: СРНА
Требиње - Нешић, Поповић и ЋурићФото: СРНА

Нешић, који је данас обишао радове на овој локацији, напоменуо је да је вриједност радова 12,3 милиона КМ, те да свака марака уложена у путеве остаје у Републици Српској.

За наредну седмицу најавио је расписивање тендера за избор најповољнијег понуђача за извођење радова на путу од границе са Федерацијом БиХ према Невесињу, чија вриједност је 3,2 милиона КМ, као и рјешавање уског грла у мјесту Врба из правца Тјентишта према Гацку.

- Радимо на пројекту рехабилитације пута Невесиње-Гацко, а сигурно да ћемо узети у обзир и пут Требиње-Никшић, Билећа-Никшић. Оно што могу обећати са ове позиције је да ћемо до краја 2022. године све те путне правце рехабилитовати и реконструисати - рекао је Нешић.

Он је додао да ће се осим путног правца Требиње-Љубиње радити и на путу од Љубиња ка Стоцу, те напоменуо да раде и на новом путу од Фоче до Тјентишта.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић рекао је да Херцеговина заслужује боље путне комуникације, те поновио да се у овој и наредним годинама планирају обимни захвати на мрежи путева у том подручју.

Он је навео да Влада Републике Српске и ресорно министарство, а нарочито Путеви Републике Српске, раде све што је у њиховој могућности да се стање поправи и да доведе на пристојан ниво који ће обезбиједити добру комуникацију и већу безбједност учесника у саобраћају.

- Тражимо моделе и могућности како да Херцеговина у неком догледном периоду има много квалитетније путеве - истакао је Поповић.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић захвалио је надлежним институцијама, на челу са премијером Републике Српске, што нису одустали од пута Требиње-Љубиње, без обзира на финансијску ситуацију у Српској.

Радови на путу Требиње-Љубиње почели су у новембру прошле године, а рок за завршетак је до 36 мјесеци.