latinica  ћирилица
03/07/2020 |  16:34 ⇒ 16:37 | Аутор: ТАНЈУГ

Мост "Братољуб" ускоро у функцији

Мост између Братунца и Љубовије, назван "Братољуб", који је Србија изградила још прије три године, биће у функцији до марта.
Зорана Михајловић у обиласку моста Братољуб (Фото: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре) -
Зорана Михајловић у обиласку моста Братољуб (Фото: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре)

То је данас најавила министарка грађевинарства Зорана Михајловић и рекла да се тада очекује да БиХ са њихове стране заврши изградњу заједничког граничног прелаза.

- Гради се гранични прелази са бх. стране и радови се сада обављају у динамици коју су рекли извођачи. И до марта тај гранични прелаз би коначно требало да фунциконише - рекла је Михајловић новинарима током обиласка срушеног моста код Љубовије на ријеци Љубовиђи.

Михајловић истиче да Србија није уложила мали новац у изградњу "Братољуба", као и да је тај мост направљен у року, али да је бх. страна каснила са прављењем заједничког граничног прелаза.

То ће много ће значити за грађане са обје стране, истакла је Михајловић и изразила очекивање да ће БиХ испоштовати најављену динамику радова и да ће коначно у марту моћи да користимо тај гранични прелаз.

Михајловић додаје да је страшна епидемија погодила не само Србију већ и цијели свијет и да је зато МГСИ наложило да се на градилиштима ради уз све мјере опреза односно да се користе заштитна опрема и маске.

- Имамо данас више од 5.700 радника који раде на градилиштима широм Србије и за сада немамо ниједног зараженог. То показује да се уз мјере опреза можемо сачувати и да свако од нас треба да буде одговоран - нагласила је министарка.

Каже да је у току грађевинска сезона и да економија не смије да стане и да су у току сви велики пројекти на изградњи саобраћајне инфраструктуре.

- Надам се да ћемо у августу расписати тендер за градњу прве дионице Ниш - Плочник на будућем аутопут од Ниша до Мердара, а радови би требало да почну до марта сљедеће године - навела је Михајловић.