latinica  ћирилица
03/07/2020 |  16:07 ⇒ 16:31 | Аутор: СРНА

Мићић: Не смије бити опуштања у поштовању мјера заштите

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић изјавио је данас да је епидемиолошко стање у граду веома озбиљно након потврде 21 новог случаја заражених вирусом корона на подручју Семберије и Мајевице, а претходно свега 25 у граду од почетка епидемије.
Мићо Мићић - Фото: СРНА
Мићо МићићФото: СРНА

- Дошло је до одређеног опуштања и ширења вируса корона - рекао је Мићић новинарима и апеловао на грађане да поштују епидемилошке мјере које су на снази.

Градоначелник је похвалио рад Дома здравља и Болнице "Свети врачеви" у Бијељини, наводећи да је већ јутрос узето 120 нових узорака од свих контаката новозаражених, да би се спријечило ширење вируса корона.

- Таквим смо радом и раније успјели да одмах зауставимо кластере и спријечимо ширење заразе - додао је Мићић.

На питања неких новинара која су сугерисала стигматизацију заражених здравствених радника, Мићић је рекао да су и љекари људи и додао да је и сам био карантину са сумњом на инфекцију вирусом корона, а навео је и примјер најбољег свјетског спортисте Новака Ђоковића за којег је рекао да је, дјелујући у најбољој намјери, заражен короном.

Мићић је најавио наставак контрола поштовања радног времена и препорука о начину рада локала у Бијељини, као и рад Комуналне полиције на контроли поштовања мјера кућне изолације, како се вирус корона не би даље ширио на овом подручју.

Градоначелник је апеловао на суграђане да наставе са одговорним понашањем какво су показали мјесецима уназад, од почетка епидемије.

Према Мићићевим ријечима, Бијељина неће пооштравати епидемиолошке мјере у односу на оне које прописује Републички штаб за ванредне ситуације, али ће Градска управа радити на томе да се поштују постојеће, прописане мјере заштите.