latinica  ћирилица
03/07/2020 |  15:43 | Аутор: СРНА

Бијељина: Међу нових 17 заражених у граду четири здравствена радника

На подручју Семберије и Мајевице данас је 21 нови случај заражених вирусом корона, од којих 17 из Бијељине и међу њима четири здравствена радника, рекла је вршилац дужности директора Болнице "Свети врачеви" Милица Ловрић.
Бијељина - Болница "Свети Врачеви" - Фото: РТРС
Бијељина - Болница "Свети Врачеви"Фото: РТРС

Она је навела да је тренутно заражено укупно седам здравствених радника и истакла да су се све инфекције ковидом-19 код здравствених радника десиле ван здравствене установе.

- Ковид-19 није ушао у зграду Болнице и сви пацијенти су стабилни, нико нема вирус корона, сви су тестирани. Такође, тестирани су и сви контакти тих здравствених радника - рекла је новинарима Ловрићева и истакла да сваки човјек има личну одговорност.

Према њеним ријечима, здравствени радници имају сву потребну опрему како би заштитили себе и здравље пацијената, а у свим досадашњим случајевима особе су вирус донијела споља, као што је случај здравственог радника који је био на специјалистичком стажу у Србији.

- Оно што је најважније је да су пацијенти безбједни - поручила је Ловрићева и додала да је сваки пацијент тестиран и да нико не може крочити у болесничку собу без претходно урађеног брзог теста на ковид-19.

Она је подсјетила да се бијељинска болница од 1. јуна вратила у нормалан протокол рада, са пуним капацитетом, а у ковид-болници тренутно је 11 пацијената са средњом или тешком клиничком сликом, од којих већина пацијената има упалу плућа.

На питања неких новинара којим је сугерисана стигматизацију заражених здравствених радника, вршилац дужности директора Болнице "Свети врачеви" је истакла ентузијазам здравствених радника сво вријеме пандемије вируса корона.