latinica  ћирилица
03/07/2020 |  08:57 ⇒ 08:59 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Ухапшен предсједник Синдиката Војске са супругом

Предсједник Синдиката одбране Војске Црне Горе Здравко Касалица и његова супруга адвокат Македонка Касалица ухапшени су у Подгорици, рекао је адвокат Владан С. Бојић.
Здравко Касалица (Фото: in4s.net) -
Здравко Касалица (Фото: in4s.net)

Бојић је навео да је брачни пар Касалица неосновано лишен слободе синоћ након претреса адвокатске канцеларије Македонке Касалице, изузимања списа, рачунара, уређаја и њихових саслушања у својству грађана.

- Стављено им је на терет нешто као утаја пореза и фасцинирајуће ступидно конструисано прање пара преко суда. Наиме, колегиница је успијевала у бројним споровима заступајући разне запослене против државе - навео је Бојић.

Он је рекао да је Македонки Касалици, којој је нарушено здравље, позлило након претреса адвокатске канцеларије "па је прије саслушања интервенисала Хитна помоћ, а након вишечасовног саслушања, одмах по лишењу слободе, полиција ју је пребацила је у Ургентни центар", преносе црногорски медији.

Бојић је рекао да је Здравко Касалица "молио да њега ухапсе умјесто супруге" и упитао полицију да ли га лишавају слободе "невиног зато што је Србин и што је неизмјерно привржен прогоњеној Српској православној цркви за коју је спреман да жртвује и свој живот".

Касалица је поручио полицији и да су ноћас сахранили патриотизам у њему према оваквој Црној Гори, којој је часно служио цијели свој живот.

- Према мом мишљењу, у радњама и околностима који су стављени на терет нема ничега што би могло представљати биће ма којег кривичног дела. Тзв. задржавање је одређено без икаквог смисла и елементарне логике, а о праву, неозбиљно би било ма шта умјесно проговорити - рекао је Бојић.

Она сматра да је хапшење Македонке Касалице било само провидан параван за хапшење Здравка Касалице.

- Јако сам забринут што је овим репресивним чином Црна Гора неповратно одведена на погубну странпутицу, саму литицу општег понора. Све ово што се јуче и до поноћи дешавало не може се никаквим правом и законима објаснити - додао је Бојић.