X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
02/07/2020 |  20:11 ⇒ 21:47 | Извор: sputniknews.com

Црна Гора забрањује скупове на отвореном, пријете ригорозне казне

Управа за инспекцијске послове ће од вечерас ригорозно новчано кажњавати свако кршење наредби о спрјечавању ширења ковида 19, саопштено је из Националног координационог тијела за заразне болести.
Влада Црне Горе (Фото: Wikimedia Commons) -
Влада Црне Горе (Фото: Wikimedia Commons)

На сједници, којом је предсједавао предсједник Милутин Симовић, донијета је одлука о забрани окупљања на јавним и отвореним површинама, поновном обавезном коришћењу заштитних маски на јавним местима и у затвореном простору и привременој промени режима уласка путника у Црну Гору из Босне и Херцеговине.

Кад је ријеч о јавним окупљањима забрањени су политички скупови на отвореним јавним мјестима; присуство гледалаца на спортским догађајима; вјерски скупови на отвореним јавним мјестима осим на површинама припадајућих вјерских објеката; примања саучешћа, приватни скупови (свадбе, матурске вечери, рођендани и сл.). Јавна окупљања у затвореном простору обављају се тако да на њима може бити највише 200 лица уз обавезу поштовања физичке дистанце од најмање два метра и других препорука у складу са одговарајућим упутствима ИЈЗЦГ.

Управа за инспекцијске послове ће већ од вечерас, чим ступи на снагу Закон о допунама Закона о заштити становништва од заразних болести, ригорозно новчано кажњавати кршење наредби о спрјечавању ширења вируса корона, саопштило је Национално координационо тијело за заразне болести, објављено је на налогу Владе Црне Горе на Твитеру.