latinica  ћирилица
02/07/2020 |  19:03 ⇒ 21:02 | Аутор: РТРС

Сребреница: Вандали оштетили приватне објекте на језеру Перућац (ВИДЕО)

Непознати починилац или више њих оштетили су приватне парцеле и закупљене просторе на језеру Перућац на подручју општине Сребреница. Ово је трећи вандалски чин у посљедњих двадесетак дана на подручју ове општине.
Сребреница - Фото: РТРС
СребреницаФото: РТРС

Након вандалског уништавања општинских билборда и уништавања постера са ликом предсједника Србије Александра Вучића, у Сребреници су сада на мети појединци и њихова имовина. Бојан Ранкић , који је узео у закуп парцелу на језеру Перућац од Туристичке организације Сребреница како би инвестирао у развој туризма, на удару је екстремиста.

Каже да свакодневно добија упозорења и пријетње. У међувремену, оштећена је ограда имања а прилаз парцели преграђен.

Полиција је због свих ових проблема већ неколико пута излазила на увиђај. Директор НП Дрина каже да су поједини мјештани околних бошњачких села око Језера инструисани јер им смета и Национални парк и све што ради локална власт али и институције Републике Српске.

Екстремисти не могу да схвате да је Сребреница у Републици Српској и да је то општина и Срба и Бошњака - каже начелник Младен Грујичић. Подизање тензија, додаје, није ништа ново пред обиљежавање годишњица страдања оба народа.

Грујичић је позвао надлежне институција, прије свега полицију да заштити имовину у Сребреници али и да што прије пронађе одговорне за уништавање имовине.