latinica  ћирилица
02/07/2020 |  17:38 | Аутор: СРНА

Вучић честитао Трампу Дан независности

Предсједник Србије Александар Вучић честитао је америчком предсједнику Доналду Трампу Дан независности - 4. јул, поручивши да је тај дан важан за све грађане САД, али и за све оне који са њима дијеле непролазне вриједности слободе и једнакости, исписане у Декларацији о независности прије 244 године.
Вучић - Трамп - Фото: илустрација
Вучић - ТрампФото: илустрација

- Историја Ваше земље је, како сте рекли: "еп о великој нацији, која је ризиковала све за оно што зна да је исправно и за оно што зна да је истина", зато ми је част што је Србија у тешким историјским тренуцима била са САД на истој страни, на страни истине и правде - нагласио је Вучић у честитки коју је уручио америчком амбасадору у Србији Ентонију Годфрију на пријему у Амбасади.

Вучић је указао да су Србија и САД у претходном периоду обиљежиле значајне заједничке јубилеје, а да су сада поново, у вријеме изазова без преседана, стали једни уз друге у борби за здравље, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

- Дозволите да изразим захвалност за помоћ коју је САД пружила Србији у борби против вируса корона, као и увјерење да ће велика америчка нација надвладати и овај велики изазов и још одлучније ићи путем напретка и благостања како би, у складу са заједничком визијом спокојног човјечанства, остварила планове за будућност - навео је Вучић.

Предсједник Србије нагласио је да га охрабрује чињеница да Трамп посвећује пажњу збивањима на данашњем Балкану, кроз подршку миру и стабилности у региону.

- Србија жели да односе са САД врати на ниво истинског партнерства и зато се надам да ћемо имати прилику да Вас угостимо у Србији, да се заједно подсјетимо на оно што нас повезује и да боље упознате народ који је изњедрио Николу Теслу и Михајла Пупина, по рођењу Србе, становнике Америке, а који су задужили цијели свијет - поручио је Вучић.