latinica  ћирилица
02/07/2020 |  09:54 ⇒ 09:57 | Аутор: СРНА

Због неношења заштитне кациге кажњено 96 возача двоточкаша

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске за три дана појачане контроле возача мотоцикла, лаког мотоцикла, мопеда и бицикла, казнили су 96 возача због неношења заштитне кациге.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

Појачана контрола реализована је од 25. до 28. јуна на подручју полицијских управа Бањалука, Мркоњић Град, Источно Сарајево и Добој, а од контролисаних 319 возача двоточкаша у 15 случајева је утврђено да је истекла потврда о регистрацији, а 17 возача није имало положен испит за возача "А" категорије и поткатегорије "А1".

У саопштењу МУП Српске наводи се да је контролисано и 217 возача мопеда, код којих је у 37 случајева утврђено да је истекла потврда о регистрацији, а 29 возача није имало потврду о познавању прописа из области безбједности саобраћаја.

- Контролисано је 46 возача бицикла, од којих је 39 санкционисано због испуштања управљача из руку /осим кад најављује промјену смјера кретања - наводи се у саопштењу.

Из МУП Српске наводе да је прошле године у Републици Српској у саобраћајним незгодама смртно страдало седам мотоциклиста, пет бициклиста и један возач мопеда.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске спроводи кампању "Возите опрезно - путујте безбједно" у јулу и августу, када се према статистикама из претходних година дешава највећи број саобраћајних незгода са најтежим посљедицама.

Из МУП Српске апелују да сви учесници у саобраћају поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу побољшању стања безбједности у овој области.