latinica  ћирилица
01/07/2020 |  10:35 ⇒ 12:17 | Аутор: РТРС

Врањеш о условима уласка бх. грађана у Хрватску (ВИДЕО)

Амбасадор БиХ у Хрватској Александар Врањеш објаснио је још једном гостујући у Јутарњем програму наше телевизије на који начин држављани БиХ могу да уђу у Хрватску.
Александар Врањеш -
Александар Врањеш

Поновио је да грађани из БиХ који улазе у Хрватску морају да испуне одређене услове и најаве се посредством интернет странице.

- Важно је да се напомене да је Хрватска овом одредбом поништења одлуке о четрнаестодневној самоизолацији у суштини вратила стање на мјере које су важиле прије доношења одлуке. Опозиција у Хрватској је ово све искористила да нагласи да су мјере укинуте, да би 100.000 Хрвата из БиХ могло ући на гласање, а званичници у први план стављају туристичку сезону, која је већ подбацила - нагласио је Врањеш.

Он је истакао да се у наредних неколико дана очекују велике гужве на прелазима.

- Хрватска није заустављала транзит, икао је било проблема и ту, јер неки су улазили у државу, и онда остајали у Хрватској. Велики број наших грађана је прошао кроз Хрватску. Вјерујем да у наредном периоду неће бити таквих проблема - додао је Врањеш.

Особе које испуњавају наведене услове потребно је да се најаве онлајн посредством апликације entercroatia.mup.hr и оставе потребне податке да се не би стварале гужве на граничним прелазима приликом њиховог испуњавања. 

Повезане вијести:

Држављани БиХ уз одређене условe могу да улазе у Хрватску (ФОТО)