X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
30/06/2020 |  23:04 ⇒ 23:07 | Извор: sputniknews.com

Добио 100.000 долара бакшиша након што је одбио да услужи гошћу без маскен (ФОТО)

Радник из Старбакса којег је муштерија јавно прозвала јер ју је замолио да стави маску на лице, добио је готово 100.000 долара бакшиша након што је видео у којем је искритикован постао виралан.
Кафа - Фото: РТРС
КафаФото: РТРС

Ленин Гутјерез (24) одрађивао је своју смјену у Старбаксу у Сан Дијегу када је у локал ушла жена без маске.

Гутјерез ју је питао да ли има маску за лице, али прије него што је стигао да јој покаже смјернице његове компаније према којима се од купаца захтијева да носе маске жена га је напала, а након тога и усликала. Умјесто свог циља муштеријина објава изазвала је, за њу сигурно, неочекиване реакције - велику подршку за младића, пренио је портал Бизлајф.

Многи људи су пружили подршку Гутјерезу на друштвеним мрежама, а неки су рекли и да би вољели да посјете кафић у којем ради и да му дају специјалну напојницу.

Ленин Гутјерез (Фото: FB/Amber Lynn Gilles)

Међу онима које је објава погодила био је и Мет Кован, 26-годишњак који Гутјереза не познаје лично, али га је узнемирило то што је конобар "малтретиран због тога што је урадио исправну ствар".

Тако је одлучио да покрене GoFundMe, који је назвао "Напојнице за Ленина" како би свима који су жељели да часте Гутјереза пружио шансу да то виртуелно ураде.

- Људи од вас не траже много, траже од вас да носите маску због ваше и сигурности других. Старбакс је такође одредио друге начине добијете кафу ако вам није пријатно да носите маску - рекао је Кован.

Првобитни циљ кампање био је да се сакупи 1.000 долара, али за недјељу дана хиљаде људи је донирало скоро 100.000 долара. Младом Гутјерезу живот се у тренутку промијенио. Рекао је да је збуњен и почаствован што је добио толику подршку и љубав, а да ће новац искористити да оствари своје плесачке снове.