latinica  ћирилица
30/06/2020 |  12:51 ⇒ 12:52 | Аутор: СРНА

Грађани заинтересовани за туристичке ваучере

Информативном центру Туристичке организације града Бањалука свакодневно се јави десетине грађана који желе да се информишу како и гдје могу користити туристичке ваучере, рекла је Срни портпарол ове туристичке организације Бранка Бранковић.
Ваучер (фото: vladars.net) -
Ваучер (фото: vladars.net)

Бранковићева је рекла да ТОБЛ још није креирао посебну понуду за кориштење туристичких ваучера зато што се у Бањалуци још није пријавио довољан број угоститељско-смјештајних капацитета који би били погодни за кориштење ваучера.

- На располагању смо ресорном министарству и Туристичкој организацији Републике Српске и заједно пратимо ситуацију. Чим се стекну услови, ТОБЛ ће креирати понуду - додала је Бранковићева.

Она је подсјетила да се туристички ваучери могу користити до средине новембра и додала да ће ТОБЛ у том оквиру и успјети да креира понуду.

Бранковићева је рекла да ТОБЛ увелико ради на промоцији туризма Бањалуке, а као новину навела је Туристичко-рекреативни центар "Мањача" у кругу вјештачког језера Шљивно, 20 километара од Бањалуке, који је отворен 19. јуна.

Према њеним ријечима, у овом туристичко-рекреативном центру свакодневно, а поготово у данима викенда, борави стотине грађана.

- Позивамо све који још нису били да дођу и бораве у природи. На само тридесетак минута вожње од центра града налази се нова рекреативна зона гдје су грађани, гости и туристи добили пријатно мјесто за одмор и рекреацију - рекла је Бранковићева.

Она је истакла да су посјетиоцима доступни различити садржаји - од купања у језеру, до вожње бициклима и шетње.

- Ту је и станиште ријетких птица. Ово је мјесто добро за породичне и туристичке изласке. Излазак из гужве и вреве ће свакоме добро доћи - рекла је Бранковићева.