latinica  ћирилица
30/06/2020 |  12:45 ⇒ 14:29 | Аутор: СРНА

Кошарац: На захтјев Турковић, са дневног реда скинута Трговска гора

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац саопштио је да је са дневног реда данашње сједнице скинута одлука о формирању експертског тима за Трговску гору.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- На захтјев министра /иностраних послова/ Бисере Турковић, са дневног реда Савјета министара скинута је одлука о формирању експертског тима за Трговску гору. Нажалост, наши напори да сачувамо здравље људи и животну средину очигледно не наилазе на разумијевање одговорних људи у овој земљи. Недопустиво! - написао је Кошарац на свом Твитер налогу.

Раније је Кошарац рекао да очекује да ће на првој наредној сједници Савјета министара бити донесена одлука о формирању експертског тима за Трговску гору, јер је неприхватљиво да се на граници БиХ изгради одлагалиште радиоактивног отпада.

Он је нагласио да би експертима у БиХ било омогућено да на основу научних, истраживачких и стручних знања одговоре на сва отворена питања у вези са евентуалном изградњом нуклеарног и радиоактивног одлагалишта на Трговској гори.