X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
30/06/2020 |  07:48 ⇒ 07:53 | Извор: СРНА

Коловози суви, повремени застоји на дионицама гдје се изводе радови

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а повремени застоји могући су на дионицама гдје се изводе радови.
Путеви (фото:putevirs.com) -
Путеви (фото:putevirs.com)

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу на могуће одроне земље и камења на коловоз, а возачима савјетују опрезну вожњу.

У току су радови на магистралном путу Љубиње - Требиње, у мјесту Туље, а саобраћај је обистављен од 8.00 до 14.00 часова и преусмјерен на путни правац Столац - До - Берковићи - Кривача - Билећа -Требиње.

У току су радови на систему јавне расвјете у граду Приједору на магистралним и регионалним путевима на том подручју.

Због изградње водоводне мреже, на подручју Приједора режим саобраћаја биће измијењен на регионалном путу Ламовита - Стари Мајдан.

На регионалном путу Црна Ријека - Бјелајце саобраћај је обустављен у времену од 8.00 до 16.00 часова.

Ван времена обуставе, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

На дионици Бањалука - Стари Мајдан биће измијењен режим одвијању саобраћаја због радова на водоводној и мрежи за прикупљање отпадних вода.

У Броду је измјењен режим одвијања саобраћаја због изградње кружне раскрснице на магистралном путу који се спаја са улицом Бродског батаљона.

На релацијама путева међуентитетска линија Станић Ријека - Шамац, међуентитетска линија Бањ Брдо - Бијељина - Рача и међуентитетска линија Станић Ријека - међуентитетска линија Каруше кретаће се ванредни превоз и возачима је упућена молба за опрезнију вожњу и да поштују упутства лица из пратње.

Због радова на санацији клизишта на дионици магистралног пута Приједор - Козарац, на локалитету Калате, саобраћај се одвија двосмјерно, успорено, обилазницом која се налази уз магистрални пут и регулисан је привременом сигнализацијом.

У току је изградња мале хидроелектране, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош - Ободник.

У току су радови на санацији клизишта на регионалном путу Котор Варош - Кнежево, у мјесту Живинице, па су радним данима у времену од 7.00 до 17.00 часова повремене обуставе саобраћаја у трајању максимално пет минута.

На регионалном путу Укрина - Клупе, у мјесту Шњеготина у току су радови на путу и другом мосту, због чега се саобраћај одвија наизмјенично једном траком.

Због изградње раскрснице на дионици магистралног пута Горња Вијака један - Дервента и дионици регионалног пута Горња Вијака један - Горња Вијака два измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због радова на магистралном путу Дрињача - Милићи - Власеница измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току су радови на дионици магистралног пута Чатрња – Градишка, због чега се саобраћај одвија наизмјенично једном траком.

На дионици магистралног пута Бањалука два - Српске Топлице, за вријеме изградње моста преко ријеке Врбас, промијењен је режим саобраћаја и регулисан привременом сигнализацијом.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због деминерских радова на магистралном путу Пелагићево - Градачац, у мјесту Турић Просјек повремене СУ обуставе саобраћаја у времену од 8.05 до 15.05 часова.

Због извођења деминерских радова на дионици магистралног пута Брод - Оџак у мјесту Клакар Доњи у времену од 8.15 до 15.05 часова повремене су обуставе саобраћаје, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента - Подновље, на деминерском радилишту "Горњи Божинци" у времену од 8.15 до 15.05 часова повремене су обуставе саобраћаје, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

На дијелу регионалног пута Угљевик - Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном саобраћајном траком, док се и на регионалном путу Прибој - Лопаре, у мјесту Прибој, преко моста на Лабуђанској ријеци, саобраћај због оштећења моста, одвија наизмјенично једном траком.

Због радова на раскрсници на споју ауто-пута Бањалука - Добој и магистралног пута Јоховац - Руданка измијењен је режим одвијања саобраћаја том магистралном путу, као и на дионици Модрича један - Вукосавље /Јакеш/ - Подновље - Шешлије - Јоховац -Руданка - Добој - граница Републике Српске/ФБиХ /Каруше/.

У току је изградња мале хидроелектране "Крупац" на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац - граница Републике Српске /Богатићи/, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично једном траком.

Због клизишта, једном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

У току су и радови на дионици регионалног пута Шековићи - Цапарде и саобраћај се одвија наизмјенично једном коловозном траком.

На регионалном путу Површнице - Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре - Прибој - Бањ Брдо.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због клизишта, одвија једном траком наизмјенично.

Због оштећења надвожњака код "НИС петрол" пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна - Брезици, на подручју општине Нови Град, саобраћај се одвија једном траком.

На подручју ФБиХ саобраћај је због радова обустављен у тунелу "Орманица" на магистралном путу Сребреник - Орашје и у тунелу "Винац" на магистралном путу Јајце - Доњи Вакуф.

Због радова на мосту у мјесту Рељево на магистралном путу Јошаница - Ступ саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Радови на санацији мостова у току су и на дионицама Сребреник - Шићки Брод преко ријеке Тиње и у мјесту Дреник, Олово - Семизовац преко ријеке Љубине, на улазу у Јајце, те на петљи Блатуша код Зенице.

На овим локацијама саобраћај се одвија успорено.

Због транспорта машина, данас ће у времену од 9.30 до 10.00 и од 13.00 до 13.30 бити обустављен саобраћај у мјесту Броћанац на дионици Хутово - Неум.

На магистралном путу Зеница - Немила кроз тунел "Врандук" од 5.00 до 21.00 час саобраћај се одвија несметано.

Од 21.00 до пола сата послије поноћи возила се пропуштају наизмјенично, а до 5.00 часова саобраћај је кроз тунел обустављен.

За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила тежа од 7,5 тона алтернативне правце Добој - Шићки Брод - Сарајево и Жепче - Завидовићи - Олово - Сарајево.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Сви који улазе у Хрватску из БиХ иду у 14-дневну самоизолацију. За транзит кроз Хрватску нема ове обавезе.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни ПЦР тест акредитоване лабораторије из БиХ стар максимално 48 часова.

За вријеме важења ове мјере, улазак у Црну Гору није могућ преко граничних прелаза Хум и Метаљка.

Због радова у Црној Гори обустављен је саобраћај на граничном прелазу Делеуша - Враћеновићи. За вријеме обуставе саобраћај је преусмјерен на друге граничне прелазе.

Држављани БиХ који улазе у Републику Српску, односно БиХ, више не подлијежу мјери изолације у кућној средини, нити су обавезни да имају негативан ПЦР тест.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори.

Одлука се односи само на грађане те три државе, док држављани осталих земаља у БиХ могу ући уколико имају оправдане разлоге и негативан тест на вирус Ковид-19, не старији од 72 часа.

Улазак у БиХ је дозвољен и за супружнике и малољетну дјецу држављана БиХ.

Србија је отворила своје граничне прелазе за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на вирус корона и дозволе комисије.

Имајући у виду огромне напоре које медицински радници у Републици Српској сваког дана улажу да помогну свим обољелима упркос опасности од вируса корона, АМС Републике Српске донио је одлуку да бесплатно пружи услугу превоза возила здравствених радника Српске који остану у квару или им затреба друга врста помоћи на путу на територији Републике Српске и БиХ.