latinica  ћирилица
26/06/2020 |  16:03 | Аутор: СРНА

Арлову забрањен улазак на Косово и Метохију

Косовска полицијска служба данас је предсједнику Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији из Републике Српске Милораду Арлову забранила улазак на подручје јужне српске покрајине.
Милорад Арлов - Фото: РТРС
Милорад АрловФото: РТРС

Арлов је рекао Срни да му је на административном прелазу Јариње на путу Рашка-Лепосавић речено да му је забрањен улазак на подручје Косова и Метохије, гдје је данас требао да се састане са замјеником градоначелника сјеверне Косовске Митровице Адријаном Хоџић и члановима Удружења "Подржи ме".

У вечерњим часовима Арлов је требао да присуствује и буде члан жирија на манифестацији "Избор Косовке девојке", која ће бити одржана у порти манастира Грачаница.

- Овим недемократским потезом приштинских власти спијечен сам да по позиву будем члан жирија за избор "Косовке девојке" у Грачаници и предам поклон Фудбалског савеза Републике Српске Фудбалском клубу Моравац из Косовског Поморавља - нагласио је Арлов.

У недјељу, 28. јуна, Арлов је требао да присуствује отварању традиционалног турнира у малом фудбалу "Видовдан 2020" у Сочаници.

Он је навео да му је полиција уручила "документ" у којем се наводи да би његовим доласком на Косово и Метохију "угрозио политичку, националну и здравствену ситуацију на Косову".

- Нисам изненађен поступком Приштине и управо због тога питам да ли је хуманост угрожавање живота на Космету - рекао је Арлов и упитао "какве везе има са политиком и безбједношћу активност на пружању помоћи болесној и свакој другој дјеци којом се дуго година бави".

Арлов је оцијенио да је забрана потврда тежине услова живота, како Срба тако и других грађана на Косову и Метохији и додао да вјерује да је забрана уласка одговор на оптужницу против /предсједника самопроглашеног Косова/ Хашима Тачија коју је иницирало Специјализовано тужилаштво суда у Хагу, пред којим ће се судити припадницима терористичке ОВК за злочине почињене над Србима и неалбанцима од почетка 1998. до краја 2000. године.

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији позвао је све хумане људе да заједно с њим још више помогну српском народу да остане и опстане на Косову и Метохији.

- Борићу се хуманошћу и ничим више против неправде која ми је данас учињена ничим изазвана - поручио је Арлов, позивајући невладине организације и стране политичке и безбједнисне факторе на Косову и Метохији да се огласе и "подрже хуманост, која је дозвољена чак у ратовима".