latinica  ћирилица
26/06/2020 |  16:01 | Аутор: СРНА

Џаферовић: Испоштован принцип уштеда

Предсједавајући Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић изјавио је данас у Сарајеву да су чланови Предсједништва БиХ усвојили приједлог буџета за ову годину, при чему су испоштовали принцип уштеда за све институције у БиХ.
Шефик Џаферовић - Фото: РТРС
Шефик ЏаферовићФото: РТРС

Као примјер Џаферовић је навео да је Предсједништво БиХ увећану ставку капитални издаци Парламентарне скупштине БиХ у износу од 750.000 КМ брисало и вратило је на прошлогодишњи износ.

- Знам да су Министарству одбране потребна средства, не само ова која су умањена за неких око милион и по КМ укупно, за опремање, као и да је то недостатно за реализацију програма који смо доставили у НАТО, али ове године је ситуција таква и сви ће се морати уклопити у принципе уштеда - рекао је Џаферовић новинарима.

Џаферовић је навео да је приједлог буџета упућен по хитној процедури у Парламентарну скупштину БиХ, наглашавајући да је то друга одлука на данашњој сједници, уз утврђивање Приједлога закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ.

- Он ће током данашњег дана бити достављен у Парламентарну скупштину БиХ. Ми смо га примили у уторак, 23. јуна, а данас је петак. Очекујем да Парламентарна скупштина БиХ по хитном поступку, какав је и предложен одлуком Предсједништва, усвоји буџет у што краћем року - рекао је Џаферовић.

Он је додао да не зна какав је календар рада Парламентарне скупштине БиХ, напомињући да је неопходно да то буде што прије с обзиром на то да је предложеним буџетом ријешено питање финансирања избора.

- Знате да су изборне радње у току. Парламентарна скупштина треба пожурити да би Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ могла радити свој посао нормално и да би имали локалне изборе, како је то одредио ЦИК - додао је Џаферовић.