latinica  ћирилица
26/06/2020 |  15:14 ⇒ 15:14 | Аутор: СРНА

Трачак наде да ће злочини над Србима бити процесуирани

Удружења ветерана Борачке организације Републике Српске у Брчком поздравило је данашње читање оптужнице пред Судом БиХ против Адмира Ризвановића, Смаила Омеровића, Јасмина Хускановића, Хазима Фазловића и Рамиза Пљакића, који су оптужени да су директни извршиоци и наредбодавци убиства 12 српских бораца након заробљавања 8. марта 1993. године у Бодеришту, код Брчког.
БОРС -
БОРС

У овом удружењу су истакли да се на тај процес чекало 27 година, те да његов почетак доживљавају као крај ратне пропаганде такозване Армије БиХ, те као трачак наде да ће и остали злочини почињени над српским борцима и цивилима током одбрамбено-отаџбинског рата бити адекватно процесуирани.

- Обезглављени лешеви Стојана Пудића и Перице Јовичића, који су, након два мјесеца проведених у заробљеништву, предати родбини, потврда су наших настојања да злочин над 12 српских војника заслужује најоштирју казну - наведено је у саопштењу брчанског Удружења ветерана Борачке организације Републике Српске.

Из Удружења поручују да ово суђење неће бити комплетно уколико се не казне и добро познати налогодавци из цивилног руководства некадашње општине Брчко, чије је сједиште било у насељу Брка.