X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
05/06/2020 |  13:08 ⇒ 13:09 | Извор: СРНА

Нешић: Крњи Савјет министара због инертности на мигрантску кризу

Посланик ДНС-а у Представничком дому парламента БиХ Ненад Нешић изјавио је Срни да оставка министра безбједности у Савјету министара Фахрудина Радончића треба да забрине све у овој земљи, уколико су заиста разлози они које је навео, јер то говори да БиХ има врло озбиљне безбједносне проблеме изазване мигрантским таласом и да то све може скупо коштати, посебно јер је дио бошњачких политичара инертан и неспреман да реагује у интересу БиХ и грађана.
Ненад Нешић (Фото:Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Ненад Нешић (Фото:Siniša Pašalić/RAS Srbija)

Нешић је истакао да крњи Савјет министара није добра опција за БиХ и да ће се то одразити на укупне задатке ове институције, поготово у ситуацији када је БиХ суочена са мигрантском кризом, која се годинама системски не рјешава.

- Свака нормална земља мора знати ко у њу долази и ко кроз њу пролази, и пронаћи све могуће начине да се заштити од уласка безбједносно опасних лица, а такви нам изгледа масовно овдје улазе и шетају. Да ли треба да нам се деси неки терористички напад да би се освијестили? - пита Нешић.

Он подсјећа да није први пут да Савјет министара ради у крњем саставу, те да замјеник министра безбједности има сва овлаштења министра до избора новог министра.

- Јако је важно да нови министар којег предложи бошњачки блок буде неко ко ће знати и хтјети да се суочи са озбиљним безбједносним проблемом, а не неко ко ће носталгично гледати на Пакистан и из сентименталних разлога допуштати угрожавање безбједносне ситуације у БиХ - истакао је Нешић.

Он није могао да коментарише да ли ће подржати приједлог СДА за министра, јер таквог приједлога, како је рекао, још нема.

Савјет министара, од општих избора до сада, радио је у пуном капацитету само петнаестак дана. Сада се очекује да СДА предложи новог министра безбједности у Савјету министара након Радончићеве оставке.