latinica  ћирилица
02/06/2020 |  14:17 ⇒ 14:20 | Аутор: РТРС

Велико интересовање за "Jахорина ултра трејл"

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић изјавио је данас да влада велико интересовање за Међународну трку "Јахорина ултра трејл", која ће бити одржана 25. и 26. јула први пут у организацији овог центра.
Јахорина ултра-трејл (фото: jahorinatrail.com) -
Јахорина ултра-трејл (фото: jahorinatrail.com)

Љевнаић је на конференцији за новинаре рекао да Олимпијски центар ове године организује шесто трејл такмичење, те да су припремили четири трке различитих дужина - ултра, макси, миди и мини трејл.

- Мини-трејл обухвата дужину од 14 километара, миди од 23 километра и права је посластица за љубитеље трчања у природи који желе изазов, док је макси-трејл дужине 49 километара. Ултра трејл је, са дужином од 88 километара, за искусне тркаче и нуди слијед различитих цјелина због којих нема монотоније на стази и које додатно интензивирају доживљај трке. Сви финишери добијају ИТРА поене - навео је Љевнаић.

Он је додао да за ову годину имају партнерство са тркама које су чланице свјетског трејл тура, а то су "Кападокија" и "100 миља Истре".

Према његовим ријечима, сви учесници биће у прилици да присуствују предавању једног од најпознатијих свјетских трејл тркача Јовице Спајића.

Љевнаић је позвао заинтересоване да дођу у што већем броју, истичући да свака трка пролази кроз најљепше предјеле Јахорине и да је то предност "Јахорина ултра трејла" коју желе да истакну и ставе у први план како би свако дошао и упознао љепоте ове олимпијске планине.

Путем линка се обратио и свјетски тркач Јовица Спајић, који каже да је велика част и привилегија бити на неки начин амбасадор "Јахорина ултра трејла" и што ће у доброј интеракцији подијелити своја искуства крајем јула са осталим учесницима.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра "Јахорина" Недељко Елек подсјетио је да су прије три године почели пројекат којим је планирано да ова олимпијска планина не буде само центар доброг скијања и позната по добрим стазама, већ центар добре забаве, културних и спортских догађања.

- Из тог разлога смо и постали власници `Јахорина ултра трејла` и организујемо трку. То није само трка, него и прилика да се први пут покажемо у другом сегменту који није везан за скијање - истакао је Елек.

Пријаве за шесто издање трке могуће су посредством линка, а све учеснике очекује стартни пакет у којем, осим квалитетне техничке мајице, добијају вриједан поклон организатора и ваучере за храну и пиће, те вожњу љетним атракцијама на Јахорини.