latinica  ћирилица
02/06/2020 |  12:47 | Аутор: СРНА

Ружнић: Оставка Радончића отежаће стање у УСК и БиХ

Премијер Унско-санског кантона Мустафа Ружнић сматра да ће оставка министра безбједности у Савјету министара Фахрудина Радончића нарушити и отежати не само стање у УСК већ и у цијелој БиХ, посебно када је ријеч о ситуацији у вези с мигрантима.
Мустафа Ружнић (фото: facebook.com/pg/VLADAUSK) -
Мустафа Ружнић (фото: facebook.com/pg/VLADAUSK)

Ружнић је рекао да су именовањем Радончића постигли разумијевање по питању миграната у Министарства безбједности, а да ће његовом оставком поново имати кризу у надлежним инстуцијама БиХ за управљање миграцијама.

Премијер је изразио бојазан да ће УСК сада поново остати сам, наводећи да се из Грчке према Србији, па самим тиме и БиХ, најављује долазак великог броја миграната, због чега ће "грађани повући линију и кренути у масовне протесте".

- Спремни смо, и полиција и здравствени радници, одговорити сваком захтјеву да очувамо достојанство имовине УСК и грађана, а и миграната на њиховом путу - рекао је Ружнић за Н1.

Он је поручио да вјерује у институције БиХ, али да се боји да ће одласком Радончића доћи до масовних протеста грађана који су истакли и то да су спремни блокирати аутобусе и остале путеве којима мигранти долазе у њихов кантон.

- Професионално ћемо се односити према нашим партнерима и позивати институције у заштиту имовине БиХ, а грађане да то препусте нама да радимо као до сада. Јесте највећи терет за наше полицијске службенике и здравствене раднике и све нас, али ћемо одговорити том захтјеву и нећемо посустати - поручио је Ружнић.