latinica  ћирилица
29/05/2020 |  15:33 ⇒ 19:48 | Аутор: СРНА

Ристић: Само у БиХ не дозвољавају да будеш добротвор, на сцени су политички манипулатори

Власник компаније "Балкан Глобал" из Бијељине Славен Ристић изјавио је Срни да је БиХ јединствена земља у којој не дају да помогнеш свом народу и да будеш добротвор, већ те још разни манипулатори покушавају окаљати зарад ситних политичких интереса.
Славен Ристић (Фото: theprestige.ba) -
Славен Ристић (Фото: theprestige.ba)

Ристић је нагласио да је ово класичан примјер да БиХ не функционише као нормална земља, јер нису дозволили да се роба оцарини и монтира, тражећи све иједан папир за најмањи комад медицинске опреме иако су знали да се опрема набавља из тадашњег епицентра пандемије вируса корона, са сјевера Италије и да је то било немогуће обезбиједити у рекордном времену.

Он је нагласио да му све ово личини на кооординирану обавјештајну акцију опозиције против Републике Српске и њега лично, те да у цијелој овој хајци има и реципроцитета због афере са респираторима у Федерацији БиХ, па да се то пренесе и у Републику Српску.

- Ја не живим од превара, већ од својих фабрика које успјешно послују и запошљавају на стотине радника у иностранству и Републици Српској. Они који покушавају да ме окаљају су политички калкуланти који би на лажима о мени да граде политичку каријеру. То нећу дозволити, као што нећу пристати ни на покушаје 'рекетирање' појединих медија. Не дам свој образ и све оно што сам урадио за добробит свог народа да каља било ко, поготово не политички калкуланти и манипулатори попут Драшка Станивуковића и Небојше Вукановића - истакао је Ристић.

Наводећи да га не занимају било какве политичке игре, калкулације и политизација било чега, Ристић је подсјетио да су исти ти који су се шетали и фотографисали мјесто гдје се врши монтажа мобилне болнице на почетку пандемије вируса корона побјегли у мишију рупу.

- Ми смо набавили болници у најгоре вријеме када нико није могао. Тада су сви злонамјерни ћутали, док су добронамјерни аплаудирали и сада када је све прошло онда смо ми испали профитери. Сви ти манипулатори врло добро знају да су Словенија, Македонија и многе друге земље исте те болнице набављали за 7,5, милиона КМ, а ми смо стављени у контекст профитера - рекао је Ристић.

Упитан да прокоментарише одлуку Републичког штаба за ванредне ситуације да се изврши једнострано раскидање уговора са предузећем "Балкан глобал" у вези са набавком мобилне болнице, Ристић је рекао да ће све испоштовати и прихватити раскид уговора и да не бјежи од било какве обавезе.

- Не желим да будем деструктиван, преузимам одговорност за све јер знам да ми је савјест чиста и да нисам имао жељу за самопромоцијом већ да помогнем свом народу. Постоји сва документација која је јавна и може је погледати ко год жели, али нећу дозволити да ме због неких биједних политичких поена и изборне кампање ситних манипулатора неко прозива и назива профитером - поручио је Ристић.

Он је додао да неће дозволити ни да буде "жртвено јагње" јер сви знају да болница није још завршена, да су за то постојали објективни и реални разлози и да су се чекале дозволе са нивоа БиХ.