latinica  ћирилица
29/05/2020 |  09:54 ⇒ 14:57 | Аутор: СРНА

Тужилаштво интензивно ради на случају "Респиратори"

Тим Тужилаштва БиХ интензивно ради на случају "Респиратори", који се односи на набавку 100 респиратора из Кине, вриједности 10,5 милиона КМ, потврђено је Срни у Тужилаштву.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Суд и Тужилаштво БиХФото: РТРС

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић рекао је да ће више информација о овој афери бити познато током дана.

У Агенцији за истраге и заштиту нису могли ни потврдити, ни демановати наводе медија о испитивању у вези са предметом "Респиратори".

Федерални медији преносе да би Тужилаштву БиХ данас требало да буду предати премијер Федерације БиХ Фадил Новалић, суспендовани директор Федералне управе цивилне заштите Фахрудин Солак и власник газдинства "Сребрна малина" Фикрет Хоџић.

Солак, Хоџић и Новалић синоћ су ухапшени и припадници СИПА су их више часова испитивали у вези са афером набавке 100 респиратора из Кине.

Тужилаштво БиХ би се у току дана требало изјаснити о томе да ли је неко од њих или сва тројица осумњичени у овом предмету.

Протеклих седмица СИПА је вршила претресе у ФУЦЗ-у, федералној Влади, Заводу за јавно здравство ФБиХ, те у фирми "Сребрена малина".

Осамдесет респиратора увезено је посредством пољопривредног газдинства "Сребрена малина" у власништву Хоџића које се бави прерадом и конзервирањем воћа и поврћа.

Влада ФБиХ суспендовала је 12. маја Солака са мјеста директора Федералне управе цивилне заштите због афере "Респиратори".