latinica  ћирилица
27/05/2020 |  19:24 ⇒ 28/05/2020 | 07:34 | Аутор: РТРС

Додик: Војна имовина неће бити књижена на БиХ (ВИДЕО)

Тврдњу министра одбране у Савјету министара Сифета Поџића, током отварња амбуланте у Касарни Козара, да нема рокова за књижење перспективне војне имовине, у шта спада и бањалучка касарна "Козара" и аеродром Маховљани, и да ће она бити књижена на БиХ, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик оцијенио је нетачном.
Касарна Козара (фото: dw.com) -
Касарна Козара (фото: dw.com)

Српска не дозвољава одузимање своје војне имовине и не постоји ни један разлог да се тај став промијени, категоричан је Додик.

- Дакле, нема никаквог књижења имовине, нити је то на дневном нивоу, нити ће се дешавати, нити може да се деси. И на крају ако се књижи у Српску, онда се књижи у Геодетској управи Републике Српске. Веома лако је провјерити да никаквих покушаја око тога нема. Али је очигледно да у овим сарајевском кругу није на одмет да по нешто "лупе", слажу без икаквих чињеница - истакао је Додик.

Навео је да апсолутно није донесена нигдје ни једна одлука, и да ништа није о томе урађено.

- Једино ако нешто није Младен Иванић урадио скривено од нас, па да ми нешто не знамо. А то ћемо провјерити, али колико знамо , сад сам провјеравао у Геодетској управи, никаквих захтјева, никаквих покретања, никаквих процедура, ничега нема и неће ни бити. Дакле то је имовина Републике Српске, оно је касарна која припада Републици Српској и никада неће бити укњижена на БиХ и то они морају да знају - рекао је Додик.