latinica  ћирилица
27/05/2020 |  13:31 | Аутор: СРНА

Мало маневарског простора у вези са КиМ

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је за Србију остало мало маневарског простора када је ријеч о Косову и Метохији и да посао државе по том питању није једноставан, али да ће наставити да чини све да тамо буду сачувани мир, стабилност и уредно снабдијевање српског становништва.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

- Мало нам је простора остало. Шта год Албанци да ураде, имаће заштиту оних који су их признали. Када ми нешто урадимо, те земље иду против нас. Сада бар рационално и сталожено можемо да износимо нашу позицију. То што би странци вољели не би усрећило Албанце, али би били далеко срећнији од Срба. И то не знам како мисле да изведу - рекао је Вучић у Смедеревској Паланци.

Коментаришући најаве из Приштине о увођењу трговинских мјера Србији од 15. јуна, Вучић је оцијенио да то има везе са њиховим унутрашњим политичким сукобима.

- Трудим се да сваког дана чујем поруке из Приштине, да разумијем шта желе, гледамо да градимо пристојне односе, прије свега, због Срба који живе на Космету и да бисмо имали нормалну трговину и сачували мир и стабилност - рекао је Вучић.

Он је оцијенио да притисак на Србе на Косову и Метохији никада неће престати, да тамо траје упорна кампања против српског народа, а да је најтеже људима у Метохији.

Вучић је додао да тренутно нема најаве о покретању дијалога са Приштином, као и да нема ни рокова за постизање договора.