latinica  ћирилица
27/05/2020 |  10:38 | Аутор: СРНА

Од 1. јуна у функцији свих 25 објеката, у групама до 15 дјеце

Сви објекти у оквиру бањалучког Центра за предшколско васпитање и образовање биће отворени 1. јуна, а, према нормативима Института за јавно здравство Републике Српске, у групама ће моћи да буде до 15 дјеце, изјавила је Срни директор овог центра Јелена Куртиновић.
Вртић - Фото: РТРС
ВртићФото: РТРС

- Сви запослени родитељи који желе доводити дјецу од 1. јуна треба да се јаве у Центар на број 051 490 533 да бисмо их евидентирали и даље упућивали. Још вриједи мјера Министарства здравља и социјалне заштите да оба родитеља морају бити запослена - рекла је Куртиновићева.

Она је истакла да влада велика заинтересованост за поновни полазак дјеце у вртиће, те навела да је данас у осам објеката, колико тренутно ради, дошло 149 дјеце, од 202 колико их је пријављено приликом анкетирања родитеља.

Куртиновићева је додала да се свако јутро прије уласка дјеце у вртић врши тријажа за свако дијете и сваког запосленог радника посебно, мјери се температура бесконтактним топломјерима, пролази се кроз "дезо-баријере" и поштују све мјере које је Институт прописао.

Напоменула је да није могућ упис нове дјеце док год трају мјере у вези са епидемиолошком ситуацијом.

Куртиновићева је подсјетила да је прије епидемије вируса корона у објектима Центра за предшколско васпитање и образовање на подручју града боравило 2.400 дјеце.