latinica  ћирилица
25/05/2020 |  16:24 | Аутор: СРНА

Путин поново у Кремљу

Руски предсједник Владимир Путин дошао је данас у Кремљ након што су званичници објавили да побољшање ситуације око вируса корона омогућава Русији да ускоро отвори поједина туристичка одмаралишта и ублажи блокаду у бројним регијама.
Владимир Путин (фото: twitter.com/dimsmirnov175) -
Владимир Путин (фото: twitter.com/dimsmirnov175)

Путин се данас састао са директором руских жељезница и то је прво његово појављивање у Кремљу од 9. маја, када је Русија обиљежавала 75 година од побједе над нацистичком Њемачком у Другом свјетском рату.

Током протеклих неколико седмица, Путин је радио из резиденције западно од Москве и предсједавао састанцима путем видео-конференције.

У Русији је током протекла 24 часа заражено 8.946 обољелих од вируса корона, чиме је тај број повећан на 353,427. Умрла су још 92 лица, па је број смртних случајева усљед ковида-19 повећан на 3.633.

Најтеже погођени регион у Русији је Москва, која улази у девету седмицу блокаде, а градоначелник Сергеј Собјањин наводи да је превише рано укидати забране.

Граница Русије остаје затворена, као и школе, а премијер Михаил Мишустин затражио је од Руса да не одлазе на одмор у иностранство.