latinica  ћирилица
25/05/2020 |  13:47 ⇒ 20:03 | Аутор: СРНА

Почињу тестирања у Универзитетској болници Фоча

У Универзитетској болници Фоча ове седмице почиње са радом лабораторија за тестирање на вирус корона, а биће отворена и нова поликлиника са модерно опремљеним амбулантама, истакнуто је на данашњој сједници општинског Штаба за ванредне ситуације.
Универзитетска болница у Фочи - Фото: РТРС
Универзитетска болница у ФочиФото: РТРС

Начелник општине Радисав Машић каже да ће у сриједу, 27. маја, почетак рада лабораторије и нове поликлинике озваничити премијер Републике Српске Радован Вишковић и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.

- Болница је оспособљена за тестирање и сутра почиње са тим послом, а прекосутра ће министар и премијер то и званично отворити и рећи шта су даљи планови у нашој болници - рекао је Машић.

Он је подсјетио да је у Универзитетској болници Фоча у току завршна фаза реконструкције, која, осим нове поликлинике, подразумијева нове операционе и ангио-салу, те опремање болничких одјељења.

Машић је навео да ће локална управа дати допринос изградњом обилазнице са 50 паркинг мјеста, чиме ће бити олакшан прилаз новој поликлиници и обезбијеђено паркирање возила.

На сједници Кризног штаба констатовано је да ће радно вријеме свих угоститељских објеката у Фочи, како је то регулисано одлуком Републичког штаба, до 8. јуна бити од 6.00 до 23.00 часа, док трговине неће мијењати постојећи режим рада - до 21.00 радним данима и викендом до 18.00 часова.

Под здравственим надзором у Фочи остало је још десет особа, а у ковид одјељењу Универзитетске болнице два пацијента из Калиновика позитивна на вирус корона.