latinica  ћирилица
25/05/2020 |  09:40 ⇒ 11:40 | Аутор: РТРС

Саобраћајна и електро школа Добој - промоција занимања (ВИДЕО)

Електричар и руковалац грађевинских и претоварних машина, два су дефицитарна занимања која су тражена на тржишту рада. То је један од разлога због којих је Саобраћајна и електро школа у Добоју одлучила да ове године упише по једно одјељење ђака.
Саобраћајна и електро школа Добој - Фото: РТРС
Саобраћајна и електро школа ДобојФото: РТРС

Све присутнија градња у Добоју наметнула је потребу за стручним кадром, прије свега, грађевинске и електро струке.

Због тога је Саобраћајна и електро школа понудила занимања која би ђацима обезбиједила запослење.

Посебан је интерес за трогодишња занимања, електричар и аутоелектричар, те руковалац грађевинских и претоварних машина и кранова.

Бојан Нарић ове године завршава школовање а као електричар, каже, да не брине за посао. Лакшем запослењу нада се и Ведран Милићевић, као руковалац грађевинских и претоварних машина и кранова. Све што је у прве двије године школовања научио у школи и школској радионици примијенио је у пракси у предузећу. Милићевић каже да очекује посао у струци.

Ова школа уписаће још неколико занимања, која се траже на тржишту рада. То су трогодишње занимање саобраћајне струке - возач моторних возила и четворогодишње - техничар друмског саобраћаја и техничар логистике и шпедиције, као и занимања електротехничке струке - техничар информационих технологија и техничар рачунарства и програмирања.