X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
25/05/2020 |  08:17 | Извор: СРНА

Без проблема у саобраћају

У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија несметано и умјереног је интензитета, у градским центрима појачан, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Стање на путевима - Фото: РТРС
Стање на путевимаФото: РТРС

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Држављани БиХ који улазе у Републику Српску, БиХ више не подлијежу мјери изолације у кућној средини, нити су обавезни да имају негативан ПЦР тест.

Србија је отворила граничне прелазе за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на вирус корона и дозволе комисије.

Улазак у Хрватску и Црну Гору дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

Због санације клизишта на дионици магистралног пута Приједор-Козарац измијењен је режим у одвијању саобраћаја и регулисан привремено постављеном сигнализацијом.

У току је изградња МХЕ, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош-Ободник.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је и због изградње раскрснице на дионици магистралног пута Горња Вијака један-Дервента и регионалног пута Горња Вијака један-Горња Вијака два.

Због радова на магистралном путу Дрињача-Милићи-Власеница измијењен је режим одвијања саобраћаја, па је неопходна опрезнија и спорија вожња.

У току је и реконструкција дионице магистралног пута Чатрња-Градишка, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

На дионици магистралног пута Бањалука два-Српске Топлице током изградње моста преко ријеке Врбас мијења се режим саобраћаја и регулише привременом сигнализацијом.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, од 8.15 до 15.05 часова радним данима актуелне су повремене обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Повремене обуставе саобраћаја у истом интервалу актуелне су због деминерских радова и на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, на деминерском радилишту "МСП Горњи Божинци".

Због реконструкције раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу.

На истом магистралном путу, али на дионици Модрича један-Вукосавље/Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-Каруше, до 31. децембра биће измијењен режим саобраћања због рехабилитације коловоза.

У току је и изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце саобраћај се, сваки дан осим недјеље, обуставља од 8.00 до 16.00 часова. Изван времена обуставе, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, уз регулацију свјетлосном сигнализацијом.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, те радним данима од 7.00 до 17.00 саобраћај буде повремено обустављен максимално пет минута.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично, као и на регионалном путу Прибој-Лопаре, у насељеном мјесту Прибој, преко моста на Лабуђанској ријеци, због оштећења моста.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На подручју ФБиХ до поноћи је забрањен превоз експлозивних материја, поводом вјерског празника.

На магистралном путу Сребреник-Орашје обустављен је саобраћај кроз тунел Орманица. Сва возила из правца Тузле и Сребреника преусмјерена су обилазницом у непосредној близини тунела, а из правца Орашја и Градачца на алтернативни правац-раскрсница Орманица-раскрсница Вучковци-Срнице-Буква-регионални пут према Сребренику). Путничка возила могу користити и саобраћајницу Срнице Доње-Шпионица.

У мјесту Витаљ /Кладањ-Тузла/ због клизишта се саобраћа наизмјенично, уз семафоре.

Због санације моста на дионици ауто-пута Високо-Какањ, код мјеста Добриње, саобраћа се двосмјерно, супротном коловозном траком.

Због санационих радова у тунелу Винац, на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу око тунела.