latinica  ћирилица
24/05/2020 |  20:52 ⇒ 25/05/2020 | 08:11 | Аутор: РТРС

Бањалука: Од понедјељка прилагођени љетњи режим полазака

С обзиром на то да се привредна и остала дјелатност на подручју града Бањалука враћа у функцију, да је укинуто ванредно стање и полицијски час, од понедељка 25. маја, јавни превоз путника ће функционисати са љетњим режимом редова вожње који ће на одређеним правцима бити прилагођен тренутној епидемиолошкој ситуацији, саопштено је из Градске управе Бањалука.
Аутобуско стајалиште, Бањалука (фото: banjaluka.rs.ba) -
Аутобуско стајалиште, Бањалука (фото: banjaluka.rs.ba)

У понедјељак почиње и продаја свих врста мјесечних карата, а путници ће са купљеним картама за јун моћи користити јавни превоз и задње седмице маја.

Укупан број полазака који ће у понедјељак моћи користити грађани износи на градским линијама око 800, а на приградском подручју преко 150, и више нема рестрикција полазака у појединим дијеловима дана. Први поласци ће бити од 5.30-6.00 часова, а задњи око 22.30, у зависности од линије.

- Поступајићи по препоруци Института за јавно здравство, апелујемо да у вријеме када радници користе превоз за долазак на посао и повратак са посла кући, превоз не користе друге категорије становништва. У циљу заштите путника и возног особља од преношења вируса, путници треба да се понашају у складу са препорукама здравствених институција, а аутобуси ће бити као и до сада редовно дезинфиковани - наглашавају из Градске управе Бањалука.

Сви редови вожње биће постављени у аутобусе и на сајт града. Додатне информације се могу добити приликом куповине мјесечних карата, као и у одјељењу за саобраћај и путеве на телефон 051-244-444, локал 481.

Ред полазака од 25. маја погледајте ОВДЈЕ.