latinica  ћирилица
24/05/2020 |  15:02 | Аутор: РТРС

У понедјељак и наредних дана нестабилно са кишом

Честа појава кише и пљускова очекује се сутра у Републици Српској и Федерацији БиХ, али ће бити и краћих сунчаних периода.
Нестабилно вријеме - Фото: РТРС
Нестабилно вријемеФото: РТРС

Ујутро ће преовладавти претежно ведро и сунчано, уз малу облачност, а повећање нестабилности се очекује око поднева.

Падавине, киша и пљускови, прво се очекују на сјеверу, а касније и у осталим крајевима. У том периоду биће и краћих сунчаних периода, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха од осам до 13, у вишим предјелима од шест, на југу око 15, а највиша дневна од 13 до 19, на сјеверу и југу до око 24 степена Целзијусова.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, сјеверозападни.

Нестабилно ће бити и наредних дана, са смјеном кише, пљускова и сунчаних периода. Падавине ће у у уторак, 26. маја, до поднева захватити све крајеве, али се очекуји краћи сунчани периоди.

Слаба киша може се очекивати у сриједу, 27. маја, у централним и источним крајевима, док ће на крајњем сјеверозападу бити ведро. Уз пораст облачности до поднева ће се падавине са пљусковима проширити и на остале крајеве.

Оба дана највиша дневна температура ваздуха од 10 до 16, на сјеверу и југу око 20 степени Целзијусових.

У четвртак, 28. маја, јутро ће бити умјерено до претежно облачно уз коју кап кише у централним и сјевероисточним крајевима. Током прије поднева слаба киша ће се проширити и на сјевер, а на југу ће бити промјењиве облачности и сунчаних периода.

Биће мало топлије. Највиша дневна температура ваздуха од 12 до 18, на сјеверу и југу око 22 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас је претежно облачно вријеме са пролазном кишом.