latinica  ћирилица
23/05/2020 |  20:33 ⇒ 20:35 | Аутор: Агенције

Хрватска отвара љетну туристичку сезону

Након што је хрватски министар туризма изнио план отварања љетне туристичке сезоне, који предвиђа да ће до краја маја путовања бити олакшана за Словенију, Аустрију, Мађарску, Чешку и Словачку, а током јуна за Њемачку, Пољску и за остале земље које имају слично сигурну епидемиолошку ситуацију, хрватски туристички сектор је путем Хрватске удружења туризма изнио план отварања туристичких објекта и препоруке за путовања туриста у Хрватску.
Дубровник - Фото: РТРС
ДубровникФото: РТРС

План отварања туристичких објекта предвиђа да ће се до краја маја отворити кампови у Истри, Кварнеру и Далмацији те неки хотели, а током јуна очекује се потпуно отварање већине хотела и свих осталих туристичких услуга у дестинацијама.

Хрватске границе отворене су за долазак туриста. Приликом уласка туристи морају имати потврду резервације смјештаја, и на граници добијају упутства за сигуран боравак у земљи.

У изради је и туристичка апликација, којом ће гости унапријед моћи да најави свој долазак и која ће омогућити да прелазак границе буде бржи. Апликација ће омогућити да до краја мјесеца буде уведен и "фаст лајн" режим уласка за туристе у Хрватску.

Током јуна очекује се и да ће државе из главних хрватских емитивних тржишта омогућити својим грађанима да несметано путују у Хрватску и назад, с обзиром на препоруке које је издала Европска комисија и чињеницу да је Хрватска једна од држава с најмањим бројем заражених у Европи.

Хрватски хотелијери и туристички радници дочекују спремни отварање сезоне. Сви стандарди безбједности боравка гостију имплементирани су у смјештајне објекте, ресторане и остале туристичке садржаје према препорукама хрватских епидемиолога, Свјетске здравствене организације и с обзиром на препоруке с кључних емитивних тржишта.