latinica  ћирилица
23/05/2020 |  12:30 ⇒ 12:33 | Аутор: СРНА

Ђајић: Пројекат изградње гараже у УКЦ-у један од најбољих

Посланик СНСД-а Владо Ђајић рекао је у Народној скупштини да ће изградњом подземне гараже у Универзитетском клиничком центру Републике Српске бити омогућено да хитни пацијенти буду брже збринути и да та здравствена установа унаприједи своје услуге.
Владо Ђајић - Фото: РТРС
Владо ЂајићФото: РТРС

Ђајић је оцијенио да је то један од најбољих пројеката у здравству Српске и да опозиција тој теми приступа површно, јер је ту ријеч и о рјешавању проблема у саобраћају у насељу Паприковац.

- Тај пројекат кошта 30 милиона КМ плус ПДВ. Дакле, ријешиће се проблеми у саобраћају у том дијелу града и многи други. То је функционалан објекат на чијем су пројектовању радили стручњаци и један је од најзахтјевнијих због трусног подручја у том дијелу града - појаснио је Ђајић.

Он је додао да је овај посао договорен лани, прије епидемије, те да је све урађено регуларно и легално.

Реагујући и на критике појединих посланика опозиције да се у Бањалуци улаже 35 милиона КМ у подземну гаражу УКЦ-а што, како кажу, говори о маћехинском односу према здравству Херцеговине, Ђајић је истакао да уопште није тако, те да УКЦ, у коме је он директор, једнако прихвата и збрињава пацијенте из цијеле Српске.

- Једини сам који је ушао у све један дом здравља у Херцеговини и бесплатно прегледао све пацијенте - подсјетио је Ђајић током посланичке расправе у Народној скупштини о Приједлогу одлуке о прихватању задужења Републике Српске према Свјетској банци – Међународној банци за обнову и развој за додатно финансирање пројеката регистрације некретнина /9048-БА/.

Шеф Клуба посланика СНСД-а Игор Жунић указао је током расправе да опозиција стално износи лажи.

Он је подсјетио да је посланик ПДП-а Драшко Станивуковић неовлаштено ушао на земљиште и у воћњак у Горњим Подградцима којим сада управља предузеће "Фрут еко", а којим је раније, како каже, газдовао Станивуковићев отац без уговора и плаћања концесија.

- Ви сте радили на тој земљи коју сте отели... Сада се у том смислу барем плаћа и члан породице Додик се ту на озбиљан начин бави пољопривредом и запошљава људ - рекао је Жунић и додао да никада није рекао да је Станивуковићев отац криминалац, већ да се обогатио захваљујући монополу који је раније имао.