latinica  ћирилица
23/05/2020 |  10:04 ⇒ 12:17 | Аутор: СРНА

Додик: Недопустиво користити капацитете Предсједништва за приватне разговоре

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да нема информацију да је /бошњачки члан Предсједништва БиХ/ Шефик Џаферовић разговарао са /вршиоцем дужности премијера самопроглашеног Косова/ Аљбином Куртијем, а ако је до таквог разговора дошло у питању је њихов приватни разговор.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Недопустиво је да се капацитет Предсједништва БиХ користи за приватне разговоре, посебно са људима који представљају самопроглашене земље и земље које БиХ није признала. Све што је саопштено а односи се на ставове бошњачког члана Предсједништва је његов приватни став, а не став Предсједништва БиХ - истакао је Додик.

Он је подсјетио да БиХ није признала самопроглашено Косово нити ће то урадити док је Републике Српске.

- И ова ситуација свједочи о бесмислу БиХ и њеној неодрживости. У којој то још земљи на свијету члан Предсједништва мора да демантује другог члана, и гдје се спољна политика води на начин да се институције, које су заједничке, приватизују на начин како је то урађено у овом случају - рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Из кабинета бошњачког члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ синоћ је саопштено је да су Џаферовићи и Курти телефоном разговарали, између осталог, о "билатералним односима и слободи кретања роба и људи" између, како је наведено, двије земље.