latinica  ћирилица
23/05/2020 |  08:04 ⇒ 08:07 | Аутор: СРНА

Несметано одвијање саобраћања, нема задржавања на граници

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос нема застоја и посебних ограничења, осим на дионицима на којима се изводе радови, а без гужве је и на граничним прелазима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

У ФБиХ ће поводом наступајућег Рамазанског бајрама данас од 15.00 часова до понедјељка, 25. маја, у поноћ бити забрањен превоз експлозивних материја.

Вангабаритни превоз креће се на релацијама Цапарде-гранични прелаз Каракај и Бањ Брдо-гранични прелаз Рача. Из АМС моле возаче да буду стрпљиви и поштују упутства лица из пратње.

Свакодневна обустава саобраћаја, осим недјељом, и даље је на снази на регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце у периоду од 8.00 до 16.00 часова.

Радови су у току на путним правцима Приједор-Козарац, Модрича-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-Каруше, граница Српске и ФБиХ, Котор Варош-Ободник, Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, на улазу у Прњавор гдје је у току градња кружног тока, Дрињача-Милићи-Власеница, Чатрња-Градишка, Бањалука-Српске Топлице, Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, те у Прибоју на путу према Лопарама.

У току су радови и на дионицама Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, затим Укрина-Горња Вијака, те Шековићи-Цапарде.

Када је ријеч о ФБиХ, саобраћај је обустављен на магистралном путу Сребреник-Орашје кроз тунел Орманица. Сва возила из правца Тузле и Сребреника преусмјерена су обилазницом у непосредној близини тунела, док су возила из правца Орашја и Градачца преусмјерена на алтернативни правац - раскрсница Орманица-раскрсница Вучковци-Срнице-Буква-регионални пут према Сребренику. Путничка возила могу користити и саобраћајницу Срнице Доње-Шпионица.

Саобраћај је због радова обустављен и у тунелу Винац на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф и преусмјерен на обилазницу око тунела.

Због радова на дионици аутопута Високо-Какањ код Добриње, саобраћај се одвија двосмјерно, супротном коловозном траком.

Радови успоравају саобраћај и на путним правцима Олово-Кладањ-Тузла, Острожац-Јабланица, Доња Ораховица-Шићки Брод, Доњи Вакуф-Турбе, Посушје-Груде, Цазин-Скокови и Србљани-Босанска Крупа, као и кроз тунел Врандук код Зенице.

Из АМС-а подсјећају да на граничним прелазима лица која улазе у Републику Српску, БиХ, са БиХ пасошем, више не подлијежу мјери изолације у кућној средини, нити су обавезни да имају негативан ПЦР тест.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су особе с боравком у БиХ, лица којима је потребно лијечење, те лица које су у транзиту кроз БиХ без задржавања.

Србија је отворила своје граничне прелазе и за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на коронавирус и дозволе комисије.