latinica  ћирилица
22/05/2020 |  17:16 ⇒ 17:21 | Аутор: СРНА

Млинаревићева самоиницијативно одлучила да се застава спусти на пола копља? (ФОТО)

Застава на згради Амбасаде БиХ у Прагу била је спуштена на пола копља, а према чијем налогу је то учињено мораће писано да се изјасни амбасадорка БиХ у Чешкој Мартина Млинаревић, рекла је Срни министарка иностраних послова у Савјету министара Босера Турковић.
Амбасадорка БиХ у Чешкој Мартина Млинаревић - Фото: Facebook
Амбасадорка БиХ у Чешкој Мартина МлинаревићФото: Facebook

Турковићева је рекла да су из Министарства позвали кабинет хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића да се разјасни који су разлози и ко је наредио да се застава синоћ спусти на пола копља.

- Изгледа да је Млинаревићева то урадила самоиницијативно и наредила да се застава БиХ спусти на пола копља. Данас је застава враћена јер нема никаквих разлога да буде на пола копља - рекла је Турковићева након медијских написа да је застава на Амбасади у Прагу била спуштена поводом смрти књижевника Бекима Сејрановића.

Она је додала да ће Млинаревићева морати да се писано изјасни о цијелом случају.

- Недопустиво је да се такве ствари раде. По томе испада да би свако од нас могао да у институцији у којој ради тражи спуштање заставе на пола копља ако му умру родитељи или неко други. Вјероватно је у питању незнање, али писано ће морати да се изјасни о томе - истакла је Турковићева.

Застава БиХ на Амбасади у Прагу била је спуштена на пола копља поводом смрти књижевника Бекима Сејрановића.

Амбасадорка БиХ у Прагу Мартина Млинаревић написала је на свом Твитеру да је на тој амбасади застава спуштена на пола копља и да је "умро најталентованији писац младе генерације БиХ".

- Теби није ни покој, ни смирај на крају, него бистро, Бекиме... Ти си ријека био и ријека остао - објавила је Млинаревићева.