latinica  ћирилица
22/05/2020 |  15:07 ⇒ 15:14 | Аутор: СРНА

Одузети цигарете и ситно резани дуван у вриједности 27.000 KM

Службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ привремено су одузели 4.077 паклица цигарета и 40 килограма ситно резаног дувана, процијењене тржишне вриједности 27.000 КМ, који су били намијењени за продају на црном тржишту у БиХ.
Запљена дувана - Фото: СРНА
Запљена дуванаФото: СРНА

На путу Фоча-Сарајево привремено је одузето 4.077 паклица цигарета страног поријекла које нису биле обиљежене акцизним маркицама ове управе, како је прописано Законом о акцизама БиХ.

Активности су спровели службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја из регионалног центра УИО у Сарајеву, у сарадњи са службеницима Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Службеници УИО су 40 килограма ситно резаног дувана, који није био обиљежен акцизним маркицама ове управе, пронашли у путном моторном возилу, које су зауставили и преконтролисали на подручју општине Хаџићи, саопштено је из УИО.

Лица од којих су одузети акцизни производи биће процесуирана у складу са законским прописима БиХ.

УИО БиХ позвала је грађане да на отворену бесплатну линију Управе 080/ 02 06 07 анонимно пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају трошаринских производа.