latinica  ћирилица
22/05/2020 |  13:15 ⇒ 22:21 | Аутор: РТРС

Компанија ЕФТ - РиТЕ Станари донирала шест санитетских возила (ВИДЕО)

Компанија ЕФТ - Рудник и Термоелектрана Станари донирала је шест санитетских возила са пратећом медицинском опремом болницама у Добоју, Требињу и Невесињу, те домовима здравља у Станарима, Требињу и Бањалуци.
"ЕФТ Рудник и Термоелектрана Станари" - Фото: РТРС
"ЕФТ Рудник и Термоелектрана Станари"Фото: РТРС

Кључеве санитетских возила уручио је директор ове компаније Саво Мирковић, у присуству министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Алена Шеранића.

Дому здравља Станари и болници Добој испоручени су и стерилизатор медицинске опреме, респиратор и 50 заштитних одијела.

Шеранић је у име Владе Републике Српске и ресорног министарства захвалио за донирана возила, која су током иницијалиних разговора са менаџментом компаније ЕФТ - Рудник и термоелектрана Станари оцијењена као најпотребнија здравственом сектору Српске, с обзиром на то да је Закон о заштити становништва од заразних болести дефинисано да се само санитетским возилима може превозити заражено становништво.

- Увидјели смо потребу да нам је потребан одређени број санитетских возила, управо за превоз тих пацијената у различитим дијеловима Републике Срспке - изјавио је Шеранић и захвалио овој компанији што је возила директно испоручила установама.

Он је истакао да је након разговора са Мирковићем пријатно изненађен протоколима и процедурама које у борби против вируса корона примјењује ЕФТ - Рудник и термоелектрана Станари, захваљујући којима немају ниједног зараженог радника, као ни чланова њихових породица.

Шеранић је изразио наду да ће бити слична сарадња и у наредном периоду и овој компанији пожелио успјех у раду.

Мирковић је рекао да ће у оквиру одлуке ЕФТ групације о донацији 1.000.000 КМ здраственим установама БиХ, осим ових шест возила, наредног мјесеца бити испоручена још два санитетска возила домовима здравља у Градишци и Фочи, а затим и домовима здравља у Коњицу и Калиновику.

- Вриједност свих возила је око 600.000 КМ. Око 50.000 КМ већ је утрошено за опрему, а преостали дио слиједи - изјавио је Мирковић.

Поред донација у БиХ, ЕФТ Група је донирала различиту опрему и материјале медицинским установама у Србији, Албанији и Румунији, саопштили су из ове компаније.