latinica  ћирилица
22/05/2020 |  10:08 ⇒ 11:37 | Аутор: РТРС

Комунална полиција више не контролише лица која долазе у Српску

Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске је, на основу Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације, о престанку примјене Закључка о спровођењу мјера кућне изолације, који је донесен 20. маја, донијело Инструкцију о поступању и начину рада комуналне полиције, која је упућена свим јединицама локалне самоуправе и утврђен је нови начин контроле кућне изолације.
Министарство управе и локалне самоуправе - Фото: РТРС
Министарство управе и локалне самоуправеФото: РТРС

Прописно је да комунална полиција од 20.маја није обавезна контролисати лица која имају важеће рјешење о мјери кућне изолације, добијено по основу уласка на територију Републике Српске, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе.

- Дакле, за лица која су дошла на територију Републике Српске, прије ступања на снагу овог закључка, престаје примјена мјере кућне изолације као и за лица која од јуче улазе на територију Републике Српске из иностранства - појашњавају из Министарства.

У саопштењу се додаје да ће комунална полиција наставити вршити контролу лица која имају рјешење о кућној изолацији по свим другим основама, односно контролу лица која су била у контакту са зараженим и контролу лица која су била позитивна на вирус корона.