X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
20/05/2020 |  12:12 ⇒ 13:22 | Извор: РТРС

Вишковић: Српска одбила респираторе које је набавила ФБиХ; Струка нам је рекла да нису за лијечење

У Републици Српској нема никакве афере о респираторима, казао је премијер Владе Републике Српске Радован Вишковић.
Респиратори -
Респиратори

- Оно што је у Федерацији БиХ под истрагом те респираторе сам имао на столу као понуду прије ФБиХ. Нисмо узели у Републици Српској, а знате зашто, не зато јер је премијер паметан или неко од нас. За све један респиратор који је набавила Српска и које је платила сагласност је давао господин Пеђа Ковачевић начелник Клинике за интезивну његу Универзитетско клиниког центра Српске - казао је Вишковић.

Одговор о квалитету понуђених респиратора које је преко "Сербрене малине" увезла Федерална управа цивилне заштите није био позитиван.

- И човјек је рекао ове машине, како их здравствени радници воле да назову, не одговарају и нису за лијечење пацијената. Зато их нисмо ни узели, неко је други донио одлуку и узео их, али то је њихово право - изјавио је Вишковић.

Одговарајући на оптужбе око покретне болнице, Вишковић јер рекао да у Српској нема афера попут ове са респираторима.

- Када је у питању покретна болница, рекао је да је оно што се сада види јесте шатор, али да то још није готово. Ако сам се окористио о муку овог народа спраман сам да то дам за лијечење моје породице - рекао је Вишковић, додајући да је спреман да се појави пред било којим истражним органом.